Home Activiteiten Archief Links Contact Sponsors vind ons op facebook  

De publiekscapaciteit van Arscene is beperkt. Om zeker te zijn van een plaats kan je hier on-line reserveren tot 3 dagen voor de activiteit.

Zaterdag 6 December
Strograss
Sociaal bewogen bluegrass-folk

Strograss
Sociaal bewogen bluegrass-folk

Strograss (uit Gent) verenigt vijf jonge muzikanten met uiteenlopende achtergronden, maar allemaal met een passie voor akoestische rootsmuziek. Ze verweven op een organische manier invloeden uit bluegrass, oldtime, folk, vroege jazz en wereldmuziek in authentieke actuele songs.
Hun debuutalbum (producer HT Roberts) verscheen  in 2013 bij Wild Boar Records en kreeg lovende reacties van publiek, pers en professionals. Onder meer de eigenzinnige arrangementen, sterke teksten, uitgepuurde ‘harmony vocals’ en de originele bezetting van een traditionele bluegrassband mét accordeon, zorgen voor een verfrissende luisterervaring.
Live is Strograss een goed geoliede machine. Deze vijf muzikanten zorgen voor een boeiende mix van eigen werk en goed gearrangeerde traditionals. Wie in april ll. AalterPromt bijwoonde, kan getuigen dat Strograss daar op een overtuigend enthousiaste manier de afsluitende, dansante noten speelde...

« Dit eigenzinnige Gentse roots-quintet maakte de lovende reacties op het debuutalbum ´The world is one big hill´ helemaal waar tijdens de zomerfestivals (o.a. Gentse Feesten, Dranouter, Deerlycke Folk, Herbakkersfestival, Dozfest...) en kwam als overtuigende winnaar uit de bus van de folk & rootswedstrijd 2013 van Muziekmozaiëk. Voordien eindigden ze ook als derde in de finale van de Dranouter rootsrally, te ontdekken dus ! «  (Schouwburgmagazine Kortrijk 2013)
« Sommige muzikanten moeten  als baby aan een infuus gehangen hebben  met alle stoffen erin om het muzikale brein volledig te laten ontwikkelen. Bij Strograss moeten er toch enkelen een serieuze dosis
´bluegrassamine´ en ´folkizyme´ gekregen hebben. (...) Ze weten traditionele roots-invloeden (folk, vroege jazz en country) in frisse arrangementen en sociaal bewogen teksten te gieten. Humor, emotie, poëzie en muziek bij Strograss,  veel betere combinaties bestaan er niet. » (Folk Magazine)

Bezetting :
 Barbara Ardenois – chromatische accordeon & zang
 Bart Sanders – viool & zang
 Joachim Wannyn – banjo`s, gitaren & zang
 Johannes Wannyn – gitaren & zang
 Quinten De Vlaeminck – contrabas

www.facebook.com/strograss
www.vi.be/strograss
http://www.youtube.com/watch?v=gUr0S5YHieE

Praktisch
Zaterdag 6 December
Deuren 19:19 / aanvang: 20:20
Inkom: 10 euro (7 euro voor werklozen en < 25 jaar)

Reserveer hier On-line tot woensdag 3 december 2014 23:59.

ARSCENE Reibroekstraat 37A 9850 Hansbeke info@arscene.be