Home Activiteiten Archief Links Contact Sponsors vind ons op facebook  

De publiekscapaciteit van Arscene is beperkt. Om zeker te zijn van een plaats kan je hier on-line reserveren tot 3 dagen voor de activiteit.

zaterdag 28 november
Wouter Berlaen
Van mijn erf
zaterdag 5 december
Le Grand Bateau
Chanson Belge
zaterdag 19 december
Marble Sounds
Weemoedige postrock
zaterdag 9 januari
Elise & les Fran├žois
Frans chanson
zaterdag 6 februari
Ulisses Rocha
Virtuoso da guitarra do Brasil
zondag 14 februari
Martyn Joseph
Live bootleg - Vol. 4 ?

Wouter Berlaen
Van mijn erf

Sinds bassist Wouter Berlaen zich in 2011 van voornaam ontdeed om met eigen songs in onvervalst Zults dialect een stap naar voor te zetten op het podium, ging het sneller dan de man zelf had durven hopen.

Bedrieglijk opgewekte meezingers als “Oe ver’est nog?”, “Ge zij were zat” en “Brengt ui zuster mee” passeerden de ether via Radio 1 & Radio 2 en brachten BERLAEN live op prestigieuze festivals als Dranouter, Gentse Feesten, Boterhammen in het Park (AB) & vele andere…

Geflankeerd door oa. Maaike Cafmeyer trok hij begin 2013 op theatertour om zijn 2 albums “Vanuivoeurt” en “De loatste man” uitgepuurd & akoestisch te spelen. Nog meer jongensdromen gingen in vervulling toen  BERLAEN later dat jaar op uitnodiging van Raymond van het Groenewoud op de planken van het Antwerpse Sportpaleis stond (Nekka Nacht) én daarna ook bijdroeg aan de Radio 1 Sessie van Johan Verminnen.
Tussendoor bracht hij ook nog hulde aan persoonlijke helden Roger Raveel (“Kleur in E-mineur” – Radio 1), Miel Cools (diens allerlaatste tournee “Er was en is een tijd”) en Bram Vermeulen (najaar 2014).

Vers voer bij de platenboer, zo had BERLAEN beloofd en zie: als nieuwste single nestelde “Ier in de midd’n” zich de hele zomer van 2015 als voorbode van het 3de BERLAEN album in het oor van elke Radio 1 luisteraar.
Nochtans was deze single niet op iTunes, Soundcloud of Spotify, noch bij de platenboer te vinden. Een statement qua anti-marketing:

https://www.youtube.com/watch?v=jfTiFkHFWac

Maar beloofd is beloofd, dus BERLAEN legt vanaf 16 november 2015 een gloednieuwe langspeler in de platenrekken. “Van mijn erf” zal terug 10 songs in onvervalst dialect uit het Leiedorp Zulte bevatten.
De voorbije jaren leerde BERLAEN tot scha & schande zijn persoonlijke terrein af te bakenen. Tegen wil en dank. Autobiografische songs over vriendschap, verwantschap, verraad en vertrouwen spelen een hoofdrol op “Van mijn erf” – afgewisseld met songs die Berlaens typische schuine kijk op het leven belichten en vertellen over eigen lof, manipulatie, Vos, liefde op modderige paden en twijfel.

Ter promotie van deze release start op 28 november 2015 bij Arscene de “Van mijn erf” clubtournee waarbij BERLAEN als 3-koppige band de kleinere concertlocaties van de Kust tot de Kempen afschuimt.
Op donderdag 10 december om 12u wordt “Van mijn erf” officeel voorgesteld in de Music Village in Brussel via AB Concerts.


“… Berlaen heeft na ‘Vanuivoeurt’ met ‘De loatste man’ een juweel van een dialectplaat uit.” (Bart Steenhaut, De Morgen – November 2012)

www.berlaenfromzulte.be

Zang, bas & gitaren: Wouter Berlaen
Gitaren, synths & zang: Ward Snauwaert
Drums & loops: Laurens Billiet

Praktisch
zaterdag 28 november
Deuren: 19:19 Voorstelling: 20:20
Inkom: 10 euro (7 euro voor werklozen en < 25 jaar)

De voorstelling was bij het afsluiten van de on-line reservaties nog niet uitverkocht
We raden je aan een mail te sturen naar info@arscene.be of langs te komen bij het openen van de deuren.

ARSCENE Reibroekstraat 37A 9850 Hansbeke info@arscene.be