Home Activiteiten Archief Links Contact Sponsors vind ons op facebook  

De publiekscapaciteit van Arscene is beperkt. Om zeker te zijn van een plaats kan je hier on-line reserveren tot 3 dagen voor de activiteit.

Zaterdag 7 Maart
Melike
Inn of love
Zaterdag 21 Maart
Bratzlavsky
Franstalige Cindy
Zaterdag 4 April
Compro Oro
Jazzy latin uit de jaren ’50 –‘60
Zaterdag 25 April
Jong Gewild 2015 (WAK)
Podium voor jong talent
Donderdag 30 April
Lokale Helden (WAK)
Bekende held benevelt latent talent
Zaterdag 16 mei
Wasserbauer
virtuoos, eclectisch gitaartrio
Zaterdag 30 Mei
Broes
over folk en gypsy
Zaterdag 13 Juni

Stoemp Machine

Melike
Inn of love

Na de concerten in Warschau en Krakau van januari komen Melike en haar kompanen weer afgezakt naar thuisbasis Gent. We zijn tegenwoordig de kruisbestuivingen gewend geraakt, maar dit is toch wel een buitenbeentje. Met de muziek van de cd ‘Inn Of Love’ maakt Melike een zalvende verzoening tussen Anatolische & Arabische muziek en verfrissende jazz.
Melike Tarhan kreeg Turkse klassieke muziek met de paplepel binnen, maar volgde ook klassieke zang. Ze raakte gefascineerd door Turkse volksmuziek, die ze tot in Berlijn ging bestuderen. Ze volgde er experimentele zang bij de bekende Claudia Herr en ze studeerde gelijktijdig Germanistiek aan de Humboldt-Universiteit. Terug in Gent behaalde ze het diploma licentiate in de Germaanse Talen aan de Universiteit van Gent en volgde ze lessen klassieke zang bij Mireille Capelle. Sindsdien legde ze een boeiend parcours af waarin ze het avontuur niet schuwde: zo was ze lid van folkjazzband Olla Vogala, werkte ze met Het Muziektheater LOD (Dick van der Harst), Ozark Henry, Laïs, ... was ze de stem van trio Tri A Tolia (met Osama Abdulrasol en Lode Vercampt), zong ze bij Ex Oriente Lux (Bruno De Groote), presenteerde ze op Klara…  en dat is nog maar een kleine selectie.

De kiem voor Inn of Love ontstond toen Melike een optreden van saxofonist John Snauwaert bijwoonde.  John bracht met zijn band Turkse traditionals in een nieuw concept, dat levendigheid en de vrijheid van de jazz uitademde.  Dat wekte meteen interesse bij Melike, die zelf al jaren bezig was met het samenbrengen van Oost en West in haar muziek. Na die eerste artistieke klik liet een nieuw muzikaal project niet lang op zich wachten.

Melike brengt zowel Turkse traditionals als composities van Halis Erenoglu , Melike Tarhan, John Snauwaert en Hendrik Braeckman. Wie dit kwartet al aan het werk zag, kan niet anders dan besluiten dat ze live vonken geven, de vonken van de liefde die Melike zelf  de rode draad noemt doorheen dit muzikale weefsel. Haar breekbare en tegelijk mysterieuse stem –trouwens de meest zoete en exotische Turkse stem die we ooit gehoord hebben- doet de rest...
(tekst : vrij naar Antoine Legat)
Meer info :
http://melike.be/projects/jazzera/

Melike Tarhan: zang
John Snauwaert: sax
Hendrik Braeckman: gitaar
Francois Taillefer: percussie

Praktisch
Zaterdag 7 Maart
Deuren: 19h19 Voorstelling: 20h20
Inkom: 12 euro (8 euro voor werklozen en < 25 jaar)

Reserveer hier On-line tot vrijdag 6 maart 2015 23:59.

ARSCENE Reibroekstraat 37A 9850 Hansbeke info@arscene.be