Zaterdag 1 Juli

Deuren: 19:19 Voorstelling: 20:20

Lucy and The Birds

Stories In Between

Met haar recentste album ‘Stories In Between’ komt Lucy and The Birds door de grote deur binnen. De band rond singer-songwriter Elke Bruyneel kwam twee jaar geleden al zacht en met veel goesting aan de deur kloppen met de fel gesmaakte EP ‘Lucy and The Birds’. ‘Stories In Between’ laat nu een volwassener, rijker, meer gelaagd en – vooral – eigen geluid horen. ‘Stories In Between’ is het eigenlijke debuut van een singer-songwriter die op de eerste EP nog haar stem – én een publiek – zocht, en nu voorgoed haar plek opeist tussen tussen België’s grote vrouwenstemmen. De muziek laveert mooi tussen pop-jazz met een triphop-feel en haakt zich hier en daar lekker vast in stevige poprock, gekruid met een vleugje percussief experiment.

Elke Bruyneel samplet uit het rijke leven van alledag, met vooral de liefde als dankbare bron.

“Ik heb tijdens het schrijven van deze songs geput uit momenten uit mijn eigen leven en uit verhalen die ik rondom mij hoor. ‘Stories In Between’ is geen autobiografische plaat of een conceptalbum over een voorbije liefde en het vinden van een nieuwe vlam, maar een verzameling songs waardoor doorgaans één thema waart. De liefde is altijd een dankbare muze. De titel van de plaat refereert verder aan wat er intussen zoal gebeurd is. Ik ben volwassener geworden – ik ben zowaar een thirtysomething -, heb wat kunnen proeven van het leven en van hoogtes en laagtes. ‘Stories In Between’ verwijst daar naar.”

“Ik schrijf de songs eerst aan de piano”, aldus Bruyneel, “Ik trek daarna naar het repetitiehok en beland achteraf in de studio met een duidelijk beeld van waar de song heen moet. Ik heb Steven aan boord gehaald, omdat ik hem ken van zijn drumwerk bij Dans Dans en Dez Mona. Ik vind zijn benadering van de drums een grote inspiratie. En hij wist mijn ideeën altijd meteen te vertalen naar een fijne groove. Ik ben nogal fan van drummers.”

Elke Bruyneel: piano, stem
Steven Cassiers: drums (vervangen door Frank Vanden Weddingen)
Steven Van Loy: bas
Bart Van Caenegem: piano (vervangen door Bram Weijters)

Video : www.lucyandthebirds.com/?audiotheme_video=a-graven-image
Meer info op : www.lucyandthebirds.com