Zaterdag 16 Februari

Deuren: 19:19 Voorstelling: 20:20

Skyblasters

30 years Acoustic power

In 1987 lanceerden SKYBLASTERS hun eerste album: THE DIRTY DOZEN IS ALIVE AND WELL, beter bekend als SKYBLASTERS LIVE. Het blijft nog steeds één van de beste live albums in de Belgische muziekgeschiedenis. En zeer uniek ook, want geen enkele Belgische band deed het hen na om als allereerste plaat uit te pakken met een live album.
In de rangen van de twaalfkoppige groep zat toen nog wijlen Humo-icoon Patrick De Witte als drummer, naast onder meer zanger Edward Buadee en toaster Prince Far Out.
Ondertussen heeft de Gentse reggaeband z`n 30ste verjaardag gevierd met alweer een live album, `30 years live - Acoustic Bootleg Power’.

SKYBLASTERS toeren met een opzwepende blend van reggae en wereldmuziek. In originele bezetting spelen ze hun favoriete hits, nieuwe songs en klassiekers, dit allemaal onder het toeziend oog van Mr. President (pdw). Pompende beats verzekerd, zanger Eduard en toaster Prince Far Out hitsen zoals vanouds het publiek op !

"De dood van (pdw) kwam hard aan. Maar Patrick zou niet gewild hebben dat we ermee ophielden. Zijn vrouw heeft ons ook aangemoedigd om Skyblasters in leven te houden, net ter ere van (pdw). Maar natuurlijk missen we hem. Hij was ontzettend getalenteerd en kende duizend-en-één geweldige oneliners. Vijf minuten met Patrick en iedereen zat te lachen. Hij is niet te vervangen….    Zolang we niet met z’n allen in een rolstoel op het podium staan, blijven we doorgaan...  ;-). Spelen houdt je jong. Soms staan drie generaties in het publiek: de mensen die ons al van het begin af volgen, hun kinderen én hun kleinkinderen. Als je die allemaal kunt laten swingen, dan zit het goed.” (Prince Far out)

www.youtube.com/watch?v=qooZYRQ36O4
www.youtube.com/watch?v=xs3s4rRFP9I
www.youtube.com/watch?v=xC_ElwZxScs