Home Activiteiten Archief Links Contact Sponsors vind ons op facebook  

De publiekscapaciteit van Arscene is beperkt. Om zeker te zijn van een plaats kan je hier on-line reserveren tot 3 dagen voor de activiteit.

zaterdag 7 september 2019
Chantal Acda & Pieter Van Dessel
Guilty Pleasures
zaterdag 21 september 2019
Perlin
Le son de ton nom
zaterdag 19 oktober 2019
Yurt
Rauwe indie uit een jazzy tent
zaterdag 26 oktober 2019
Dorzée, Theuns & Massot
Elixir
zaterdag 9 november 2019
11.11.11-activiteit

zaterdag 23 november 2019
Pura Vida
Roots reggae & bluesy ska
zaterdag 7 december 2019
And They Spoke in Anthems
Money Time
zaterdag 14 december 2019
Mauger
Sunday Competition

Lionel Beuvens & MOTU
Earthsong

De groep van Lionel Beuvens, MOTU is al lang niet meer aan zijn proefstuk toe. In 2017 brachten deze Europese topmusici hun tweede album uit die ze bij Arscene nu komen voorstellen. « Earth song » is een eerbetoon aan de aarde, de natuur, de groove, de melodie, het avontuur, de traditie, de vrijheid en de energie die vrijkomt bij het samen musiceren met verschillende persoonlijkheden. MOTU begon met een carte blanche op het Gaume Jazz Festival in 2011, waarna een eerste cd “Trinité” bij Igloo Records verscheen. Veel concerten volgden, onder meer de dubbeltournee van Jazz Lab Series en Les Lundis d`Hortense. Door al die ervaringen heeft dit project een eigen identiteit weten te creëren waarin iedere muzikant op zijn persoonlijke, expressieve manier de muziek laat ontplooien: de stukken groeien en nemen onverwachtse wendingen. De eerste concerten met MOTU waren zo intens dat een vervolg hierop niet lang uitbleef. Het heeft Lionel geïnspireerd om het repertoire van « Earth song » te schrijven.
Voor dit project koos Lionel Beuvens enkel topmusici: de Franse bassist Brice Soniano, pianist Ewout Pierreux en speciaal voor deze tournée vervoegt de Mechelse ‘maneblusser` Frank Vaganée (Brussels Jazz Orchestra) de band.
Deze vier muzikanten zijn stuk voor stuk sterke persoonlijkheden met elk uiteenlopende achtergronden, maar in deze context vullen ze elkaar perfect aan en durven ze elkaar tot het uiterste te drijven.
Met dit opus stelt Lionel Beuvens ons een sterk gevarieerd repertoire voor met eigen composities waarbij melodie en groove elkaars `yin en yang` vormen.
Inspiratie haalde hij zowel bij Afrikaanse muziek als bij Bach, Radiohead, Steve Coleman, Count Basie en John Coltrane.
Van een combinatie gesproken… !

Praktisch
zaterdag 2 februari 2019
Deuren: 19:19 Voorstelling: 20:20
Inkom: 12 euro (9 euro voor werklozen en < 25 jaar)

De voorstelling was bij het afsluiten van de on-line reservaties nog niet uitverkocht
We raden je aan een mail te sturen naar info@arscene.be of langs te komen bij het openen van de deuren.

ARSCENE Reibroekstraat 37A 9850 Hansbeke info@arscene.be