Vrijdag 22 Maart

Deuren: 19:19 Voorstelling: 20:20

Myrddin & Bow

excentrieke flamenco met strijkers

In het licht van de beweging die de afgelopen jaren ontstaan is in de flamencoscene, is Myrddin een beetje een excentriek genie. Hij groeide op in een vermaarde kunstenaars en muzikanten familie, in een levendig huis met een alarmerend aantal muziekinstrumenten. Kunst was er geen luxe of entertainment, het was het kloppend hart, de eerste waarde.

Myrddin leerde de knepen van het vak van Manolo Sanlucar en Gerardo Núñez in Andalucia, maar het is zijn rijke opvoeding die hem stimuleerde te componeren in een unieke taal die niet alleen de authentieke flamencotraditie kenmerkt, maar ook opvalt door een onbeperkte creativiteit. Hij beheerst het compàs van de flamenco, maar zijn muziek is harmonieus complex en van een buitenaardse schoonheid. Hij weet als geen ander aan elke noot de juiste waarde en emotie te geven. Dat maakt dat elk werk, elk muziekstuk, het resultaat is van een diepe innerlijke zoektocht naar betekenis, gevoel en de ideale compositie. En dan hebben we ’t nog niet gehad over die verbluffende techniek …

Na samenwerkingen met Jef Neve, Gabriel Rios, Michael Bezverkhny, Wannes Van de Velde, Maya Youssef, Johan Verminnen, Alaín Perez, … en 4 platen met eigen composities, werkt hij momenteel aan een nieuwe solo plaat.

Wie de muziek van Myrddin kent, weet dat ze op momenten complex is, op andere momenten passioneel ritmisch maar ook diepgaande emotionele stukken bevat die je beroeren door merg en been. Een overvloed aan noten weeft zijn web rond die diepe grond; de ritmische vingervlugheid lijkt soms aan een ander – hoger – tempo te leven dan de gemiddelde mens. Maar wie Myrddin al vaker aan het werk zag en de tijd neemt om intens naar zijn muziek te luisteren, weet dat 1 gespeelde noot van Myrddin soms meer gebalde emotie bevat dan honderden muziekstukken.

Met dit project wil Myrddin samen met het BOW strijkkwartet die intensiteit vatten, die emotie vasthouden en benadrukken door de strijkers. Bestaande stukken werden bewerkt voor strijkers; nieuw materiaal vertrekt vanuit de combinatie gitaar / strijkers.

Myrddin – gitaar

Benoit Leseure & Margaret Hermant: viool
Jean-Francois Durdu: alt
Marine Horbachewski: cello

www.myrddinmusic.com
www.bowquintet.com

Bekijk:
Myrddin De Cauter -Ama
Myrddin De Cauter - Solea