Zaterdag 30 Maart

Deuren: 19:19 Voorstelling: 20:20

Ella / Foy

Walking in the space

Er bestaat muziek die klinkt als een uitnodiging, een drang om te reizen, muziek die je zin geeft om ver weg te dromen. De muziek van het duo  ELLA/FOY is exact dát !
Hélène Fayolle (zang, gitaar, ukelele) en Romain Deruette (zang, contrabas, gitaar, percussie) hebben hun leven lang gewijd aan hun liefde voor muziek. Al snel begrepen ze dat de vrijheid tijdens het reizen nieuwe ervaringen creëert en de mooiste bron van inspiratie is. Hun eerste invloeden vinden we in de soul van de zwarte supersterren uit de jaren 50. Maar ook mythische, klagerige blues en organisch klinkende folk zijn duidelijk aanwezig. Hun sterke melodieën, geslepen composities en verfijnde vintage sound voeren je ver weg van het herkenbare en het alledaagse.
ELLA/FOY omarmt de unplugged generatie volledig en speelt nooit tweemaal dezelfde show. Als inspiratiebronnen noemen ze Otis Redding of Moriarty en voelen verder een nauwe band met Agnès Obel, Hugh Coltman, Norah Jones en Angus & Julia Stone.
Het podium is hun ware, natuurlijke habitat. Beide artiesten ontmoetten elkaar tijdens een muziekfestival in 2014. De wedstrijd KowokPutain de talents” in de New Morning in Parijs, die ze wonnen in Februari 2015, betekende de definitieve start van hun project. Intuïtief namen ze ieder hun rol op. Zij werd ELLA, als eerbetoon aan de illustere Fitzgerald, hij werd FOY verwijzend naar een oud Schots dialect waar deze term staat voor het offer dat men brengt aan hij die zich klaarmaakt... om te vertrekken. Zij brengt het ruwe, harde timbre, hij de oneindige gevoeligheid.
Na 3 EP’s in vier jaar tijd, leert ELLA/FOY ons vandaag hun nieuwe album “Walking in the space” kennen. Ieder nummer nodigt je uit te ontsnappen aan de realiteit van vandaag. Om als het ware te verdwalen in de tijd, langs de oevers van de meanders van de Mississippi of het Lac Michigan…

Recensies :

« Difficile de ne pas sentir une fascination pour l`Amérique rurale dans ce folk dépouillé où les notes d`e contrebasse et l`harmonica dessinent des paysages de là-bas. C`est doux, sensuel et très touchant. » (Telerama sortir)

« Une chanteuse à la voix fascinante […] à l’écoute des compositions originales, on effectue un grand saut spatio-temporel car elles parviennent à réactualiser, avec grâce et détermination, la musique du bayou. » (Rock & Folk)

« Un premier album au goût d’évasion. À découvrir et savourer les yeux fermés. » (Sud Ouest)


Meer info :
www.ellafoy.fr
Bekijk :
www.youtube.com/watch?v=45nwJ_EJnvI