Zaterdag 28 Maart

Uit bezorgdheid voor jullie gezondheid wordt dit concert geannuleerd.

Distance, Light & Sky

Gold Coast

Met trots stelde Distance, Light & Sky eind 2018 hun tweede album voor, Gold Coast.
Na enkele release-optredens (o.a. AB en Handelsbeurs) vonden we dat dit niet op ons podium mocht ontbreken.

"It`s not clear who provides the distance, the light, or the sky in this collaboration between Chris Eckman (The Walkabouts), Chantal Acda (Isbells) and avant jazz percussionist Eric Thielemans (Maaks Spirit, Ben Sluys, Kris Defoort), but the trio is beautifully balanced,” zei Uncut Magazine over het debuut van Distance, Light & Sky, “Casting Nets” (Glitterhouse Records, 2014).

Dit laatste album heeft enkele zaken gemeen met de eerste plaat, niet in het minst omwille van de producer Phill Brown. Phill heeft immers geschiedenis geschreven door z’n vele bijdrages voor albums met bands als The Rolling Stones, Bob Marley, Roxy Music, Talk Talk en vele anderen. "Il faut le faire…!"

Gold Coast werd opgenomen terwijl de 3 muzikanten tegelijkertijd speelden en zongen. Hoewel Chantal en Chris voor elkaar teksten en muziek schrijven, krijgen de songs pas hun essentiële vorm na het arrangement en de ondersteunende drums van Eric. Die basis-driehoek is de sleutel tot deze parel. Het geheel klinkt als vanuit één stem.
Distance, Light & Sky is geen zij-project, maar wel een volwaardige band op zich. Hun sfeervolle, sublieme songs onderscheiden zich duidelijk van de ‘mainstream’.
Hoewel de meeste composities een uitgesproken melancholie hebben, is er zeker geen gevoel van berusting. De vertellers zijn net als de meesten van ons in deze tijd, ondergedompeld in chaos en teleurstelling, maar nog steeds niet op het punt om gebroken te worden. De zoektocht leeft nog. De omhelzing is nog steeds sterk. Het gevecht is er nog steeds.
Je zult ontdekken dat Distance, Light & Sky bestaat uit drie muzikanten met verschillende achtergronden, maar door een gedeelde visie op muziek, diep verbonden.

Meer info :
https://www.facebook.com/distancelightandsky/

Muziek:
https://www.dansendeberen.be/2018/11/02/distance-light-sky-gold-coast-smaakvolle-groeiplaat/