Zaterdag 18 Januari

Deuren: 19:19 Voorstelling: 20:20

Steven De Bruyn SOLO

The Eternal Perhaps

Steven De Bruyn kennen we vooral als bezieler van het bluesrockende El Fish en het groovende The Rhythm Junks (@ Arscene in 2014).
Steven is een atypische harmonicavirtuoos, die steeds weer verbaast met zijn eigen karakteristieke sound en stijl, die zigzagt tussen blues, free jazz en wereldmuziek. Als een acrobaat vervormt hij het geluid van de harmonica met effectpedalen en creëert zo een broeierige en eclectische wereld. Zijn muzikale eigenzinnigheid leverde hem doorheen de jaren verschillende prijzen en fascinerende samenwerkingen op (Roland, Zap Mama, Raymond van het Groenewoud, …).

Het aftasten van de grenzen van z’n harmonica is voor Steven de normaalste zaak van de wereld. Toch is voor hem niets spannender en kwetsbaarder dan alleen met z`n sexy instrument muziek maken en performen.
Steven De Bruyn ‘Solo` staat voor een intieme setting waarin de mondharmonica het grootste deel van het verhaal vertelt.
Het solo album THE ETERNAL PERHAPS mikt eerder op het hart dan op de benen. Het is vaak filmisch, soms poëtisch, als een soundtrack bij wat een hedendaagse film noir zou kunnen zijn, over een man die zich een weg zoekt door de stad en het leven.

Live wordt solo, duo. Steven wordt begeleid door Jasper Hautekiet, begenadigd muzikant en compagnon de route.

Bekijk ook :

- teaservideo Steven De Bruyn 2020 The Eternal Perhaps tour: https://youtu.be/9fNxMAMI93Y
- filmpje (dat door Stijn Coninx werd gedraaid voor Visit Limburg) : https://youtu.be/Cf-IYnNexos
- ofwel dit filmpje van Hohner : https://youtu.be/aXLXE4OIfcQ
- gesprek op Radio 1, Interne keuken: radio1.be/mondmuziek
- interview op Rootstime: https://www.rootstime.be
- interview (filmpje):https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=d41n8c6stw0