Zaterdag 22 Februari

Deuren: 19:19 Voorstelling: 20:20

Lara Rosseel Band

De Grote Vrouw (cd release)

De Belgische contrabassiste Lara Rosseel was in 2018 al eens te gast bij Arscene.
Toen waren we al getuige van haar fijne composities, warm en subtiel, maar ook virtuoos en aanstekelijk. Toen ze ons contacteerde voor haar nieuw project, twijfelden we geen moment.
Met de release van ‘de Grote Vrouw` brengt Lara met haar eigen band een speels repertoire: Dansende melodieën met heerlijk verrassende ritmes, waarbij ze haast filmische jazz laat flirten met Afrikaanse traditionele roots. `Ethnic Acoustic jazz’ zoals Lara het zelf verwoordt...
De titel van het debuutalbum ‘De Grote Vrouw’ verwijst naar de grootsheid van alle vrouwen en vrouwelijke dingen in dit universum en stelt deze tegelijkertijd in vraag. Het album omarmt de twijfel in tederheid en positieve eerlijkheid. De band creëert een wereld van geborgenheid en fantasie waar niets hetzelfde is als waar de wetten van de zwaartekracht heersen.
De onderwaterwereld, zoals getoond op de foto, presenteert voor Lara de geborgenheid waar ze zich helemaal zichzelf kan voelen. Ooit deed ze waterballet, nu danst ze met melodieën op een podium, omarmt door prachtige mannen en haar bijzondere instrument.

Lara Rosseel, de poëet op de contrabas en een begaafd componiste; de stille ziel met respect en liefde voor de muziek, die ze wil ontdekken en die, wat haar betreft, vele kanten uitgaat en meerdere gezichten draagt.Chris Joris

Muzikanten:
Jan Van Moer: bugel
Frederik Heirman: trombone
Joppe Bestevaar: baritonsax
Sep François: vibrafoon, marimba, percussie
Robbe Kieckens: percussie
Lara Rosseel: contrabas

AUDIO/VIDEO
https://soundcloud.com/lara-rosseel/sets/de-grote-vrouw/s-ydUcl (soundcloud)
https://www.youtube.com/watch?v=WjS7pa8bO-o (teaser)

Meer info op lararosseel-be.webnode.nl