Zondag 18 Oktober

Deuren: 13h30 Voorstelling: 14h00

Kindertheater

La Linea

Een lijn kan een lijn of een rand zijn.
Soms kan het ook onzichtbaar zijn, zoals iets dat we in ons hoofd of in onze geest hebben.
Wat als de lijn verdwijnt?


Misschien kent u La Linea nog wel, een tekenfilm serie uit de jaren 70 waarin de protagonist zich op een lijn voortbeweegt en regelmatig in woede uitbarst tegen zijn tekenaar (Osvaldo Cavandoli).
La Linea is ook de nieuwe kindervoorstelling van Aurélie Dorzée en Tom Theuns in een regie van Anders Aelterskog (No).
Een soldaat wandelt op een lijn... op de “vierde muur”, de grens tussen podium en publiek. U bent veilig...
…en plots staat daar een vluchtelinge met vreemde instrumenten. Er ontstaat rond de absurditeit van deze grenslijn een muzikale dialoog..., een aftasting in culturele verschillen.

De uitvoering is voornamelijk non-verbaal en wordt gezongen in het Gibberish (ook wel Kaudervelsk genoemd), een speltaal zonder betekenis.
Deze mini wereldmuziek opera wil de migratieproblematiek in een ander daglicht stellen en is geschikt voor kinderen van 5 tot 12 jaar.
(Met de steun van Sabam)

Praktisch:
Er zijn 2 voorstellingen, om 14u en om 16u. Om alles in goede banen te kunnen leiden, vragen we om een half uur vooraf aan te komen. Volwassenen kunnen wegens corona-maatregelen niet tot de zaal worden toegelaten. De kinderen worden daarom aan de toegangsdeur afgezet. Enkele professionele kinderen-begeleiders zullen verder voor uw lieve knuffels zorgen. Na de eerste voorstelling kan u uw kinderen komen ophalen tussen 15u00 en 15u30. Wie zich inschreef voor de 2e voorstelling kan z’n kinderen komen ophalen tussen 17u00 en 17u30. In de toegangsprijs is een pannenkoek en een drankje inbegrepen. De kinderen hebben keuze tussen chocomelk, een yoghurtdrankje, fruitsap, cola, icetea, water of limonade.

Voor de volwassenen die hun kinderen achterlaten, is er een alternatief programma.
Zondag 18 oktober is immers ook ‘Dag van de trage weg’. Daarom vonden we het een goed idee om een wandeling te organiseren.
Hilde Langeraert zal jullie door de mooie natuur van Hansbeke begeleiden.
De wandeling is gratis en start om 13u45 (einde 15u15) of om 15u45 (einde om 17u15).