Zaterdag 12 Maart

Deuren: 19u19, voorstelling: 20u20

Raske Drenge

Folk van Faeröer tot Herentals

Al twee jaar toeren ze in verschillende uithoeken in Noord-Europa... In de zomer van 2019 waren Oscar Beerten en Ragnar Finsson voor het eerst te zien in Vlaanderen waar ze als frisse nieuwkomers uitblonken op o.a. Gooikoorts en NaFirBolg.
De violist uit Herentals en de zanger/gitarist uit de Faeröereilanden ontmoetten elkaar toen ze samen traditionele muziek studeerden aan de Malmö Academy of Music, Zweden. Ze vonden al snel een gemeenschappelijke muzikale energie. Een chemie, geworteld in een gedeelde liefde voor punkrock sinds de kindertijd.
Intussen studeerde Oscar de Noorse hardangerviool aan de Universiteit in Rauland, Noorwegen. Dat opende veel deuren en kon hij zich laten inspireren door Noorse folkmuziek.
De hardangerviool kreeg dan ook snel een hoge status in hun muziek.
Een gemeenschappelijke passie voor Scandinavische folkmuziek, Oldtime, Blues en Punk is wat deze twee heethoofden met verschillende muzikale achtergrond en nationaliteit,
verbindt. Hun stijl is een nieuwe Noord-Atlantische folk met een punk attitude.
Met hun debuutalbum begint het jonge duo aan een nieuw en veelbelovend hoofdstuk als Raske Drenge.
Ze combineren hierbij oude Faeröerse Kvæ›i (ballades), Noorse, Ierse en Amerikaanse traditionele muziek met een unieke ‘bombshell’ van Transatlantische muziekstijlen als resultaat !

ps: Oscar Beerten komt binnenkort ook aan bod bij ‘de twintigers’ van Radio Klara, een programma dat 10 veelbelovende jonge muzikanten in de kijker plaatst. (Zie HIER)

Meer info:
https://luminousdash.be/reviews/album-reviews/raske-drenge-raske-drenge-tutl-records/

Luister…
https://www.youtube.com/watch?v=V7DNIr5c5Ms
https://www.youtube.com/watch?v=AIpIrFGkdYk

De voorstelling was bij het afsluiten van de on-line reservaties nog niet uitverkocht
We raden je aan een mail te sturen naar info@arscene.be of langs te komen bij het openen van de deuren.