Zaterdag 26 November

Deuren: 19u19, optreden: 20u20

Patrick Riguelle & Naomi Sijmons

Starlights

Sommige dingen die ‘in de sterren stonden geschreven’, zoals dat heet, zijn helaas de moeite van het lezen niet waard, maar de samenwerking tussen Naomi Sijmons en Patrick Riguelle behoort daar godlof nadrukkelijk niet bij: hoe langverwacht en haast vanzelfsprekend deze samenwerking ook mag zijn, toch is het bericht dat zij nu eindelijk met z’n tweeën het podium zullen delen wel degelijk nieuws van het beste niveau.

Waarom het feit dat zij ooit eens de handen in elkaar zouden slaan, de gitaren op elkaar zouden afstemmen en in samenzang uitbarsten zo voor de hand lag? Omdat zij elkaar zo goed kennen. Zo láng al kennen ook. Niet verbonden door al was het maar een druppel bloed, worden zij elkaar niettemin als familie gewaar.

Patrick kent Naomi zelfs al een tikje langer dan zij hem, namelijk sinds de dag in 1987 dat zij werd geboren. Met haar moeder Els zat hij eertijds, een kleine halve eeuw geleden ondertussen, op dezelfde lagere school zijn broek te verslijten, tenzij ze samen in het plaatselijke zwembad plonsten, en met vader Fons doorzwom hij later dan weer heel andere wateren door samen te spelen in welluidend genaamde bands als K13 (notoire bezoekers van café De Splrze te Aalter hebben dit geweten…) en The Whammer Jammers, en een tijdlang ook als ‘vijfde lid’ van The Scabs. Patrick zag Naomi opgroeien tot een klassevrouw die, over sterren gesproken, de sterren van de hemel kan zingen en in staat is de zon en de maan met haar muziek te ontroeren – en de rest is geschiedenis die straks, in uw bijzijn, zal worden gemaakt.

De invloeden van Naomi zijn americana en country, maar ook `good ole rock` zoals we die kennen van Engelse groepen als The Rolling Stones en Free. In combinatie met de voorkeuren van muzikale wereldburger Patrick Riguelle levert dat het soort van voorstelling op die het nu al verdient te worden bekroond met vijf sterren.

Want juist, het blijft hier over sterren gaan, ja. ‘Star of Bethlehem’, bijvoorbeeld, van Emmylou Harris en Neil Young, is één van de nummers die zij zullen brengen. En sterren zijn zij ook zelf, Naomi en Patrick. Zeker wanneer zij schitteren in het licht dat zij liefdevol op elkaar werpen.De voorstelling is helaas uitverkocht.