Zaterdag 17 December

Deuren: 19u19, optreden: 20u20

Neeka & Gianni Marzo

Meet me at the Wrecking Ball (try-out)

Anno 1995.
Emmylou Harris is geëvolueerd van muzikale sweetheart van songschrijvende grootheden als Graham Parsons, Bob Dylan e.a. tot Grande Dame van de Anglosakstische country- en folkwereld met 17 albums op haar palmares en tonnen appreciatie.

Op haar 48ste voelt ze dat het tijd is voor iets anders. Op zoek naar een nieuw verhaal en geluid, stoot ze op het werk van ene Daniel Lanois, toen al één van de meest gelauwerde producers ooit in de rock- en popwereld.
Harris en Lanois vinden elkaar en betrekken een statig herenhuis in New Orleans, waar Wrecking Ball het licht ziet. Het wordt een `career defining` meesterwerk waarover zowel Harris als Lanois tot op de dag van vandaag worden aangesproken. De Alt-Country is geboren.

Wrecking Ball nestelde zich ook diep in de platencollectie van zowel singer-songwriter Neeka (Ilse Goovaerts) als gitarist Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds, Ansatz Der Maschine, Jan Swerts, Winterland ‘76);
het hoogstaand en gelaagd songschrijverschap ervan vormde het muzikale DNA van beide artiesten aanzienlijk.

Beiden ontging het niet dat het album net 25 jaar geleden vele harten beroerde. Meer hadden ze niet nodig om de muzikale handen in elkaar te slaan en het album terug tot leven te brengen. De combinatie van Neeka’s feeërieke stem en muzikale verfijndheid met Marzo’s ruimtelijke, impressionistische gitaarspinsels -versterkt door een smokin’ ritmesectie-, zorgen voor een tribute `made in heaven`, die er gewoon moest komen.

Welcome at the Wrecking Ball !

Neeka: vocals, guitar
Gianni Marzo: guitar, mandoguitar, vocals
Trui Amerlinck:  bass, vocals
David Broeders: drums, vocals

Foto:
© Caroline Vincart

De voorstelling was bij het afsluiten van de on-line reservaties nog niet uitverkocht
We raden je aan een mail te sturen naar info@arscene.be of langs te komen bij het openen van de deuren.