Zaterdag 9 December

Deuren: 19u19, optreden: 20u20

The Chai Connection

Album release

Instrumentale muziek die je meeneemt, beroert en doet reflecteren. Over het leven, over jezelf. Dat is de kracht van muziek, de kracht van The Chai Connection.
Thomas Noël en Wouter Vandenabeele kwamen elkaar voor het eerst tegen in de donkere jaren negentig als leden van een underground folk groep waarmee ze jarenlang het nachtleven van Gent en Aalst onveilig maakten.
Daarna splitsten de wegen: Thomas reisde naar Australië en New York, Wouter trok richting Afrika en Griekenland. Ze leken voorbestemd om elkaar weer tegen het lijf te lopen maar hierop was het wachten tot in 2014 in Istanbul. Toen brachten ze allebei een rugzak mee vol muziek en ervaringen van over de hele wereld.

De honger om samen te werken was zo groot dat ze samen tal van projecten in duikelden. Zo werkten ze samen met Özge Öz uit Turkije (naar aanleiding van het project Yolda van de Handelsbeurs en de Centrale), musiceerden ze met Palestijnse muzikanten in Ramallah, smeedden plannen voor toekomstige projecten in Italië, Zuid-Afrika, Senegal… én gingen ze op tournee met de Zuid-Afrikaanse zangeres Stella Khumalo. Het was bij dit laatstgenoemde wapenfeit dat ze samenwerkten met Jeroen Knapen, een jonge gitarist uit het Waasland, met wie ze besloten een trio op te richten. Dit trio werd later aangevuld met de Canadese percussionist François Taillefer.

Dit jaar maken deze 4 doorgewinterde muzikanten een tournee rond hun recentste album, om zo het verscholen verhaal achter de songs tot leven te brengen.
Met de puls van een stuwende gitaar, het sierlijke geluid van de viool, de delicate piano of de heerlijk rijke Fender Rhodes en een unieke verzameling ritmes verkennen ze een muzikaal territorium zo divers als Sefardische muziek uit Griekenland of de Balkan, sentimentele walsdeuntjes, bluesy grooves, licht losgeslagen klanken of Oosterse liedjes.
Voor elk muzikaal hart wat wils.

Hier vind je alvast een muziekfragment...

Thomas Noël: piano, Fender Rhodes
Wouter Vandenabeele: viool
Jeroen Knapen: gitaar
François Taillefer: percussie

De voorstelling was bij het afsluiten van de on-line reservaties nog niet uitverkocht
We raden je aan een mail te sturen naar info@arscene.be of langs te komen bij het openen van de deuren.