Zaterdag 25 Mei

Deuren: 19u19, optreden: 20u20

Meskerem Mees & John Lemon

Singer-songwriter plays Indie

Eind 2019… Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Arscene samen met -en ten voordele van- 11.11.11 Nevele een muziekconcert. Twee jonge, onbekende muzikanten treden er aan: Nick De Proost en Meskerem Mees. Zonder enige moeite pakken ze het publiek in. En wat Meskerem betreft, blijkt nadien dat niet alleen het Hansbeeks publiek zwicht voor haar muziek:
een plaats in De Afrekening, winnares van Humo’s Rock Rally, aan de zijde van Jean-Marie Aerts en meedansend met het gezelschap Rosas van Anne Teresa De Keersmaeker… Van een blitz-carrière gesproken…!

Eind juni vorig jaar… Meskerem vraagt ons om in residentie muzikaal werk voor te bereiden met de band John Lemon. Deze Gentse zelfverklaarde cultband bestaat uit vijf mensen en zestien persoonlijkheden. Wanneer dit stel samenkomt, kan je ervan op aan dat er zeker iets geanimeerds en enigszins ongebruikelijks zal gebeuren. Zo kregen ze tijdens het Deep in the Woods Festival in 2022 een onverklaarbare passie voor… eitjes en citroenen !
Dit collectief brengt een mix van leuke, verrassende art-pop met een diep nostalgisch jaren 90-indierock-geluid, doordrenkt met oprechte teksten over de weg vinden in het leven en de liefde.
Hun nummers doen denken aan The Cure, Radiohead, Pixies en Pavement, maar onderscheiden zich door het ruime aanbod aan instrumenten als de schuiffluit, de moo-box en de mistmachine. Hun debuut-EP is bijna klaar, maar ondertussen bouwen ze langzaam maar zeker een solide fanbase op via hun liveshows. Als u een show bijwoont, vergeet dan niet langs de merchandise-stand te gaan en een doos met op maat gemaakte schud-eitjes uit hun kippenhok mee naar huis te nemen…

Voor deze gelegenheid zal Meskerem Mees tijdens het eerste deel haar eigen voorprogramma verzorgen met songs uit haar eerste album Julius dat -meer dan verdiend- op alle radiozenders te horen is. Dat wordt voor Arscene in ieder geval een nostalgische opwarmer !


John Lemon is :
Meskerem Mees: bas & zang
Birger Ameys: gitaar & zang (Bat Eyes, Watchoutforthegiants)
Lowie Clapéron: toetsen & backings (Agassi93, Ping Pong Club)
Femke Decoene: drums (The Very Very Danger, Wolker)
Felix Ysenbaert: percussie & gevarieerde klanken (Ysbear)

Noot: Dit is een staand optreden. Voor wie moeilijk te been is, zal een zitplaats worden aangeboden.