Zaterdag 13 April

Deuren: 19u19, Lezing: 20u20

Eva Rossie

Lezing “Unfolded"

Deze keer gooit Arscene het over een andere boeg en werkt hiervoor samen met Beeldplein
Geen muziek, maar wel een lezing.
Geen proza of poëzie, maar wel over fotografie !

Eva Rossie, fotograaf & model, brengt in avant premiere haar nieuw project “Unfolded” en blikt terug op haar project "Les (Dés)Habilleuses" .

Wanneer sensualiteit zinvol is.

Maak kennis met Eva Rossie (°1970), de fotograaf die jou als individu ziet. Ze laat jouw persoonlijkheid door haar beelden stralen. Door de juiste setting te kiezen, zorgt Eva Rossie ervoor dat je nooit misplaatst lijkt. Haar intuïtieve spel met licht zorgt ervoor dat je opvalt. Het licht weerkaatst door je lichaam alsof je nergens anders hoort te zijn dan op die foto.

Eva Rossie studeerde fotografie aan de Academie voor Schone Kunsten in Anderlecht en kunstgeschiedenis aan de Universiteit Gent. Ze heeft de wereld ook gezien dankzij haar werk als professioneel model. Deze ervaringen geven haar oog voor schoonheid, een talent om met vrijwel iedereen om te gaan, en een gevoel van hoe het is om aan de lens van de camera te worden onderworpen. Ze weet hoe het is om je kwetsbaar te voelen. Als mens, als vrouw. Maar in deze kwetsbaarheid vindt ze elegantie.
Unfolded
Eva Rossies fascinatie voor het vastleggen van lichamen heeft wortels in haar eigen ervaring als model in de modewereld en haar opleiding in de kunstgeschiedenis, waar door de tijd bepaalde schoonheidsidealen de norm zijn.
Eva Rossie neemt met haar foto’s barrières weg om begrip tussen mensen te bevorderen. Naast zelfportretten, die voor haar een ideaal visueel onderzoeksterrein vormen, portretteert ze vooral vrouwen, in opdracht, of zoals in de context van haar project ‘Les (Dés)Habilleuses’ in het kasteel van Laarne.


Voor haar huidige project ‘Unfolded’ richt ze haar vrouwelijke blik exclusief op mannen.
De kiem voor de motivatie daarvoor is reeds te zoeken in haar tienertijd.
"Fotografie wordt interessant zodra het onze blik verder brengt dan de loutere representatie van de wereld. Wanneer ze ons meer toont dan we aanvankelijk hebben gezien."
Het werk van Eva Rossie toont het mannelijke lijf in zijn gelaagdheid, in zijn kracht én kwetsbaarheid. Door naar haar werk te kijken, ontdekken we ook hoe zij kijkt.

In avant première…

Lezing – interactie - meet-and-greet – boekaanbod – mini-expo.

Foto: Eva Rossie

De voorstelling was bij het afsluiten van de on-line reservaties nog niet uitverkocht
We raden je aan een mail te sturen naar info@arscene.be of langs te komen bij het openen van de deuren.